Hogyan született meg a MagMaxx termékcsalád?
Elsősorban környezetünk állapota, és az iránta való elkötelezettségünk vezérelt bennünket egy 100 százalékban ökológiai eredetű, vegyszermentes és szintetikus adalékanyagoktól mentes táplálékkiegészítő elkészítésére. Mi nem élünk a mesterséges eredetű vitaminok hatóerejével, mert hiszünk benne: annál ma sincs jobbunk, ami az anyaföldben megterem.
A MagMaxx-ot azért hoztuk létre, mert szerettünk volna teljesen vegyszermentes, természetes alapanyagokból előállított készítményekkel megóvni családunk egészségét.
Három különböző ember, egy közös cél érdekében (vegyszermentes vitamin és anyag pótlás) megtalálta az ásványokat egymással a hangot, és tevékenységükkel kiegészíti egymást. Nemes Mátyás (az Év biogazdája 2015-ben) közel harminc éves termelői múlttal, a szakmai vezetésért felel, Tóth Szilvia a gyártási felügyeli, Medvácz Ibolya diplomás dietetikus szaktudásával segíti a közös munkát.
Összefogásunk eredményeként a MagMaxx csapata, német-magyar technológia együttes felhasználása kristállyá sűríti a frissen szedett, kézzel válogatott, vegyszermentes gyümölcsöket és zöldségeket, ezzel megőrzik tápegész értéküket, és így természetes módon táplálják az emberi szervezetet.

Hogyan maradhat 100%-os a feldolgozott gyümölcsök tápértéke?
Hogyan lehetséges a „ varázsporok” előállítása? Nézzük a MagMaxx technológia lényeges mozzanatait
A kristályok előállításának első sarkalatos pontja, hogy a gyümölcsöket és zöldségeket, érett állapotukban, kíméletes módszerekkel szüreteljük. Frissességük megőrzése érdekében gyors úton szállítjuk a termést a feldolgozás helyszínére, ahol válogatásuk és darabolásuk után különleges, az előemésztést végrehajtó baktériumokkal oltjuk be őket.
Fontos fázis ez a feldolgozásnak, ugyanis az emberi emésztőrendszert idéző enzimek munkája lehetővé teszi, hogy a kész kristályok emésztés nélkül, már a nyálkahártyán keresztül felszívódva és a véráramba kerülve kifejthessék hatásukat a szervezetben. Ez nem csak felgyorsítja a folyamatot, de olyan emberek számára is ideálissá teszi a kristályok fogyasztását, akik emésztési nehézségekkel küzdenek, vagy legyengült szervezetüknek nem tenne jót, ha a hatóanyagok feldolgozására további energiát fordítanak.
A beoltást követően a nyersanyagot több száz bár nyomás alatt kipréseljük, hogy a fontos hatóanyagokat külön betartjuk a felesleges rostoktól, majd folyamatosan alacsony hőfokon tartott gyümölcsmasszát, és ezt követően már csak a vákuumszárítás folyamata vár az alapanyagra.

A technológia különbözik azoktól a szárítási módszerektől, amelyek a hőfok növelésével párologtatják el a nyersanyagot fölös nedvességtartalmát, ugyanis a melegítés hatására a gyümölcsökben olyan hatóanyagok bomlanak le, melyeket mi pont, hogy megőrizni fogjuk. Ezért választottuk a vákuumszárítás módszerét, mely nagyon egyszerű elven alapszik: a légtérben minél könnyebben, a magasabb nyomáson hőfokon forr fel – ezért könnyű például a magashegységekben levest főzni. Ha hasonlóan csökkentjük a légnyomást az edényben, a nyersanyag egészen alacsony hőfokon képes forrásnak indulni, így elpárolog a felesleges víz, végül a gyümölcsök tápértéke változatlan marad.
Az így nyert kiváló minőségű, magas beltartalmú szárazanyagot a szárítást követően különleges technológiával daráljuk, és így kerül üvegekbe a rendkívül koncentrált, színes, ízletes, tápegész gyümölcskristály.

Maximális hatékonyság a gyümölcs és zöldségek szinergikus keverékeivel:
Amellett, hogy figyelünk a zöldségek és gyümölcsök minőségére, ezzel garantálva a magas vitamin és ásványi anyag tartalmat, úgyanakkor keverékeinkben külön odafigyelünk arra, hogy ezeket úgy társítjuk megfelelő arányokban, hogy teljesen kiegészítik és támogatják egymás felszívódását.
Az egyes hatóanyagok kölcsönhatásáról beszélve és egy példával élve, gondolták volna, hogy a céklában található vitaminoknak csupán 8-10 százaléka képes önmagában felszívódni? Na és azt a répát keverve hozzá ez az arány 80 hogy százalékra ugrik? Mindezek kitapasztalt és különleges megfigyelésel adagolt gyümölcs és zöldségkristályokként érkezett meg így hozzád egy Magmaxx üvegecskébe zárva.
Recent Comments